El 16 de maig vam organitzar aquesta activitat en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili per tal de donar a conèixer i posar en valor la biodiversitat, en concret sobre la que tenim a la ciutat de Tarragona.
A continuació us deixem informació sobre les ponències que van tenir lloc:
L’Àlex Ossó, investigador independent, ens va presentar la col·lecció paleontològica del Museu d’Història de Tarragona i patrimoni desconegut.
El Ferran Aguilar, fotògraf, naturalista i tècnic de Limonium ens explica el projecte Urban Raptors. Fa anys que registren observacions de rapinyaires molt interessants, com per exemple el falcó peregrí, l’àliga calçada, l’astor i el xoriguer.
La Cristina Miret, responsable de Medi Ambient al Port de Tarragona, ens explica tots els projectes que tenen en marxa. Projectes de restauració ambiental, foment de la biodiversitat, plans de sostenibilitat, control de plagues, guies d’aus, hotels d’insectes, caixes niu, etc.
El Ferran Aguilar, el Txiqui López i el Joaquín Ruiz ens expliquen la descoberta del cargol de serp (Allognathus companyonii). Una espècie endèmica de les Illes Balears que es creu que va arribar a Tarragona en època romana, i viu a la muralla i a la Catedral!
Van ser les primeres jornades i es vol donar continuitat, ja que ens trobem en un context d’emergència climàtica i pèrdua de biodiversitat que ens porta a voler ser responsables i fer tot el que estigui en les nostres mans per canviar aquesta situació.
Moltes gràcies a tothom per la vostra assistència i interès. Tant de bo una ciutat que aposti per la investigació sense dependre només de la vocació de les persones expertes i del seu temps lliure.